Booster Kids

Boosterkonferansen, i samarbeid med Lær Kidsa Koding og Bergen Offentlige Bibliotek, arrangerer Bergens første utviklerkonferanse for barn 6. mars 2016. Det blir kurs for ulike aldersgrupper og et sterkt faglig innhold, akkurat slik en god konferanse skal være!

12.00 - Hovedbiblioteket åpner og registrering av deltagerne starter

Alle deltagerne registreres og får navneskilt. Det er mange som skal registreres, så kom tidlig!

12.30 - Kick off med Spillkontoret!

Åpningsforedrag ved Spillkontoret (Auditoriet). Vi er så heldige å få besøk av Bergens egne lokale Youtube-helter, de starter showet og setter stemningen med å gi oss et glimt inn i deres verden.

13.00 - 16.00 Programmering, gaming og slanger

Siv Hollup

Lær programmeringsspråket Python ved å spille adventurespill! I første sesjon vil du gjennom flere brett programmere helten for å samle edelstener og kverke monstrene. Etterpå får du lage dine egne programmer og se hvordan noen av teknikkene som brukes i spillet kan programmeres. Denne workshopen egner seg for aldersgruppen 13-17 år og vi har plass til 30 deltagere. Ta med laptopen din! Du trenger ikke ha prøvd programmering på forhånd, opplegget er tilpasset nybegynnere. Hvis du har programmert før har vi noen ekstra utfordringer til deg!

Målgruppe 13-17 år, 30 plasser

13.00 - 16.00 Kreativ elektronikk med Arduino

Joachim Haagen Skeie

Ved å lære enkel programmering lærer man å bli kreativ med et av de kraftigste arbeidsverktøyene vi har i dag.

Arduino gjør det mulig å styre alt fra en LED-dimmer til en 3D-printer. I dette tretimerskurset skal vi lære mer om hva en Arduino er og hva elektronikk kan brukes til. Men aller viktigst - vi skal lære å få lamper til å blinke, vi skal måle temperaturen i rommet - og kanskje vi rekker å få en motor til å rotere!

Målgruppe 11+, 20 plasser

13.00 - 16.00 Code Studio

Klart de minste kan programmere også! På barneavdelingen hjelper vi de minste å komme i gang med programmering, ta med ipad eller pc og dropp innom!

Målgruppe 5+, åpent (ingen påmelding nødvendig)

13.00 - 16.00 Minecraft Computercraft

Bjørn Hamre

Dette blir en workshop hvor du skal få en innføring i hvordan man programmerer roboter i Minecraft. Det blir først en introduksjon og så blir det levert ut oppgaver fra kodeklubben.no hvor du skal følge instruksjonene og skrive egne program til roboten.

Computercraft er en mod til Minecraft. For å være med her må du ha Minecraft, installere Forge (som lar deg starte Minecraft med mod-er) og legge til Computercraft-moden. Instruksjoner for hvordan dette gjøres sendes ut i forkant av workshopen.

Om du har spilt Minecraft før er det en fordel. Du må selv ha en Minecraft-konto.

Målgruppe 11+, 30 plasser

Når barna er godt i gang med kodingen (ca kl 14.00) blir det informasjonsmøte om Lær Kidsa Koding og Boosterkonferansen for foreldre og andre interesserte i Auditoriet.

Ta gjerne kontakt med oss på kids@boosterconf.no om du har spørsmål om Booster Kids!